2012.08.19 Kelemen Hunor: Az Igazság Napja - a közösségi szolidaritás kifejezése

„Szeptember 1-én fel kell mutatnunk közösségünk erejét, szolidaritását. Minden alkalommal, amikor közösségi jogokról volt szó, az erdélyi magyarok összezárták soraikat, és egységesen cselekedtek. Meggyőződésem, hogy így lesz ez szeptember 1-én is, amikor az igazságtalanság ellen tüntetünk” – jelentette ki szombaton, Háromszéken Kelemen Hunor szövetségi elnök.

tovább
2012.08.16 Az Igazság Napján mutassuk meg, hogy erős nemzetközösség vagyunk!

A Mikó-ügy egyértelműen túlmutat egy iskola visszaállamosításán és egy peren, ugyanakkor az erdélyi magyar közösségnek most kell fel mutatnia erejét, még mielőtt túl messzire gyűrűzik ez az ügy – hangsúlyozta csütörtöki, sepsiszentgyörgyi közös sajtótájékoztatóján Markó Attila államtitkár, Antal Árpád András polgármester, Tamás Sándor tanácselnök és Porcsalmi Bálint, az 13020-as ügy kampány koordinátora. A csütörtöki nap folyamán Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Marosvásárhelyen, pénteken Kolozsváron kerül sor sajtóbeszélgetésre.

tovább
2012.08.16 Három év börtön! Miért? - A Mikó-ügy Kolozsváron

2012. június 29-én, két éves pereskedés után három személyt 3 év börtönbüntetésre ítéltek. A vád: visszaéltek hatalmukkal, amikor a visszaszolgáltatott Székely Mikó Kollégium birtoklevelét kibocsátották a jogos tulajdonosnak. A Mikó-ügy azóta ország-világ előtt ismert lett. Egy hónapja folyik a tüntetés a Kollégium előtt Sepsiszentgyörgyön, több ezer személy aláírta az internetes tiltakozást, országszerte a történelmi egyházak szolidaritásra szólítják fel híveiket, emberjogi szervezetek a nemzetközi színtéren ismertetik a bíróság igazságtalan döntését.

tovább
2012.08.15 A Mikó-ügy az erdélyi magyarság ügye

A Mikó-ügy mérföldkőnek számít a hazai igazságszolgáltatásban: ennek kezdetével kijelenthetjük, hogy Romániában leállt az egyházi javak természetbeni visszaszolgáltatása és ez nem véletlen – vélik egybehangzóan a www.13020.ro  honlap kezdeményezői. A honlapon szerda délig több mint háromezren csatlakoztak a tiltakozáshoz.

tovább
2012.08.10 Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspökének felhívása

„Felépíti Jeruzsálemet az Úr, összegyűjti a szétszóródott Izráelt. Meggyógyítja a megtört szívűeket, és bekötözi sebeiket.” (Zsolt. 147, 2-­‐3)

tovább
2012.08.11 A Mikó-ügyről a Szilágyságban tovább
2012.08.09 Egy hónap tüntetés a Mikó visszaállamosítása ellen

Sánta Imre bikfalvi református lelkész volt az első, aki tiltakozást kezdeményezett a Mikó-perben született ítélet ellen. Július hatodikától kezdődően – vasárnapot leszámítva – mindennap két órát az iskola előtt tüntet a visszaállamosítás ellen, ugyanakkor felhívást intézett a szentgyörgyiekhez, hogy mások is csatlakozzanak hozzá. Kezdeményezéséhez egyre többen csatlakoztak és csatlakoznak.

tovább
2012.08.09 Lelkészek a Mikó-ügy döntése ellen

Július 11-én, szerdán délben harminckét udvarhelyi és sepsiszéki református lelkész a Mikó elé vonult, így tiltakozva a Mikó-per döntése ellen. Igét mondott Antal Zoltán székelyudvarhelyi református esperes, a tiltakozás szervezője, majd a lelkészekek egy órán át egyházi énekeket énekeltek.

tovább
2012.08.08 Elindult a 13020-as honlap. Tudj meg mindent a Mikó-ügyről. Népszerűsítsd, oszd meg Te is!

Mikó Ügy. A 13020-as dosszié.
Bármit elvehetnek. Bárkit bezárhatnak.

tovább