2013.10.02 Marosán Tamás - Nyílt levél a kétkedőkhöz. Mikó-ügy: az utolsó szó jogán - első rész

A Mikó-ügy egyik vádlottja, Marosán Tamás az ügy részleteinek konkrét (bárki által ellenőrizhető) bemutatásával avatja be az olvasókat a kulisszatitkokba.

tovább
2013.10.02 Marosán Tamás - Nyílt levél a kétkedőkhöz. Mikó-ügy: az utolsó szó jogán - második rész

A levél első része ITT elérhető

tovább
2013.06.28 Erdély TV: Legfelsőbb bíróságon a Mikó-ügy tovább
2012.10.18 Az EBESZ Kisebbségi Főbiztosának hivatalában a Mikó-ügy tovább
2012.10.16 Az EPP kongresszusán a Mikó-ügy tovább
2012.10.04 Több mint ötszázan a Mikóért

Tiltakozásként több mint 500 ember vont élő láncot Sepsiszentgyörgyön a Székely Mikó Kollégium épülete köré. A protestálók közt ott volt Markó Attila képviselőjelölt is, akit az iskola visszaszolgáltatásában betöltött szerepe miatt börtönnel fenyegetnek.

tovább
2012.09.23 A Mikó-ügyről tájékoztatta a Szentszéket a szövetségi elnök - Kelemen Hunor részt vett a Kereszténydemokrata Internacionálé ülésén

A Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) szeptember 21-én és 22-én Rómában tartotta pártelnöki értekezletét. A világ kereszténydemokrata és centrista alakulatait tömörítő pártszövetség vezetőit szombaton délelőtt Castel Gandolfoban fogadta Őszensége XVI. Benedek pápa. A tanácskozáson az RMDSZ-t Kelemen Hunor szövetségi elnök és Vincze Loránt nemzetközi kapcsolatokért felelős titkár képviselte. A Romániai Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom részéről Kelemen Kálmán elnök és Kiss Tibor ügyvezető elnök voltak jelen.

tovább
2012.09.18 Keresse a térképen! - 100 iskola, amelyet elvehetnek

Interaktív térképen lehet megkeresni száz olyan magyar iskolát, óvodát, amely visszaszolgáltatott, közösségi vagy egyházi ingatlanban működik.

tovább
2012.09.13 Az EP Kisebbségi Intergroupja állást foglalt a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium ügyében

Az Európai Parlamentben (EP) a Hagyományos Kisebbségi Közösségek és Nemzeti Nyelvek Frakcióközi Munkacsoport (Kisebbségi Intergroup) csütörtöki ülésén, Strasbourgban állást foglalt és szolidaritását fejezte ki a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium ügyében a romániai magyarok közössége által szervezett megmozdulások kapcsán.

tovább
2012.09.11 Winkler: Az Európai Parlament álljon ki a másfél milliós romániai magyarság jogai mellett

Politikai nyilatkozat a Mikó-ügyben

tovább