2012.08.31

Az Igazság Napja - program és hasznos tudnivalókSepsiszentgyörgyön szeptember elsején, szombaton fél 12-kor megszólalnak a város harangjai, a hívek a saját felekezetük temploma előtt közös imát mondanak, majd onnan felvonulnak a Székely Mikó Kollégium elé, ahol 12-kor kezdődik a rendezvény.

Elsőként Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspök-helyettese és Antal Árpád polgármester köszönti az egybegyűlteket,  majd Pap Géza, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, Jakubinyi György, a gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye érseke, Bálint Benczédi Ferenc, a Magyar Unitárius Egyház püspöke, Adorjáni Dezső, a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház püspöke, Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke , Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke tart beszédet. Az Igazság Napja kiáltvány elfogadásával ér véget.

Felhívjuk a sajtó képviselőit, hogy a rendezvény napján a Székely Mikó Kollégium sarkán (a volt Volksbank székhelye) sajtóiroda működik 10 és 16 óra között. A press kitűzőket pénteken a Városimázs irodában 12 és 16 óra között, szombaton a fent említett sajtóirodában lehet átvenni

Felhívjuk a szervezetten, buszokkal érkezők figyelmét, hogy

• a Csíkszereda felől érkezők számára a Csíki utcai katolikus templomnál van a gyülekező, az autóbuszok pedig a katolikus templomtól a város bejárata fele és az Oltmező utcában parkolhatnak.

• a Brassó, Kézdivásárhely és Kovászna felől  érkezők a vasútállomás előtt gyülekeznek, az autóbuszok parkolhatnak a Păiuş David utcában a nagy körforgalmtól Brassó irányába.

• Az Előpatak és Illyefalva irányából érkezők a Székely Nemzeti Múzeumnál gyülekeznek, az autóbuszok a Kós Károly utcában a múzeumtól a város bejárata felé parkolhatnak.

A személyautókkal érkezőket arra kérjük, számoljanak azzal, hogy Sepsiszentgyörgy központját lezárják, parkolási lehetőséget a belvárosi utcáktól távolabb, a kevésbé forgalmas városrészeken érdemes keresni. Ajánljuk a Stadion és a Vadász utcai parkolókat.  

Közérdekű hirdetés


Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala köztudomásra hozza, hogy a városközpontban szervezett szeptember 1-jei tüntetés miatt a következő forgalomkorlátozásokra számíthatnak a sepsiszentgyörgyiek: augusztus 31-e, péntek reggel 8 óra és szeptember 1-je, szombat este 22 óra között a Szabadság tér, Kórház utca és Gróf Mikó Imre utca közötti részén lezárják az autós forgalmat. Továbbá a tüntetés napján, szeptember 1-jén forgalomkorlátozás lép érvénybe a következő útszakaszon: az 1918. December 1. utca (a vasútállomás és a Nicolae Bălcescu utca közötti rész), Kós Károly út, Kriza János utca, Csíki utca (az Oltmező és Templom utcák közötti szakasz). A belvárosban lezárják a gépjárműforgalmat a következő utcákban: Nicolae Bălcescu utca (az Olt utca és az 1918. December 1. utca között), Csíki utca (a Templom és az 1918. December 1. utcák között), Szabadság tér, 1918. December 1., Gróf Mikó Imre utca, Gödri Ferenc utca.