2012.08.22

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség felhívása az Igazság Napjára"Az ember kötelessége, hogy a maga népét szolgálja. Aki ez alól kihúzza magát, az a népe árulója." Kós Károly

Felhívás

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség felhívással fordul az erdélyi magyar nemzetközösség fele, és arra kér minden jószándékú és az igazság mellett elkötelezett magyar embert, hogy szeptember 1-én, déli 12 órakor jöjjön el Sepsiszentgyörgyre, és fogjon össze az Igazság Napján.

Szeptember 1-én közösen tiltakozunk a közösségünket ért támadás ellen, hiszen a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium visszaállamosítása súlyos következményekkel jár. A bírósági döntés alapján Nagyváradtól Nagyenyedig, Szatmárnémetitől Kézdivásárhelyig és Marosvásárhelytől Aradig bármikor elvehetik azokat a történelmi múlttal rendelkező iskoláinkat, amelyeket az elmúlt 22 évben sikerült visszaszereznünk.

Markó Attila és Marosán Tamás, az Ingatlan-visszaszolgáltatási Bizottság két tagja azért kapott három év börtönbüntetést, mert a munkájukat végezték. Az ő esetükből kiindulva minden becsületes erdélyi magyar ember, aki a közösségért dolgozik, számíthat arra, hogy az ő sorsukra jut.

Ne engedjük, hogy ez megtörténjen! Szeptember 1-én történelmi pillanat előtt állunk, amelynek beteljesítése csak közösségünk erején múlik. Ehhez pedig minden magyar ember egyéni erőfeszítésére van szükség. Minden alkalommal, amikor közösségi jogokról volt szó, az erdélyi magyarok összezárták soraikat, és egységesen cselekedtek.

Meggyőződésem, hogy így lesz ez szeptember 1-én is, amikor Sepsiszentgyörgyön, a Székely Mikó Kollégium előtt az igazságtalanság ellen tüntetünk!

Kelemen Hunor,
a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke